Tips & tricks voor copywriters

Page Optimizer Pro review (ervaring)



Voor- en nadelen van de PageOptimizer Pro SEO-tool. Korte inleiding en mijn eigen review. PageOptimizer Pro: review (ervaring)

Ik heb me voorgenomen om alle apps en tools te testen die me kunnen helpen bij copywriting, al dan niet met SEO. PageOptimizer Pro mag de spits afbijten. Waarom mijn keuze op deze app viel, weet ik niet juist, al kan de zachte prijs en de vrij lege Barbara Dot bankrekening er wel iets mee te maken hebben…

Wat is een SEO-tool?

Je wil jezelf meer online zichtbaarheid geven of je wil een kleine online competitie starten met jouw concullega’s, maar zonder grote budgetten? Dan geeft een SEO-tool of SEO-app jou de perfecte ondersteuning. SEO-tools ondersteunen jou, als website eigenaar, om hoger te kunnen scoren in zoekmachineresultaten. De inhoud van je website wordt geoptimaliseerd door de inhoud te analyseren op backlinks, trefwoorden en andere SEO-gerelateerde inhoud.

Optimaliseer die SEO!

Wanneer je jezelf wil laten gelden op het wereldwijde web, is het dus belangrijk om rekening te houden met verschillende SEO-aspecten, zoals:

  • Trefwoorden (keywords): in dit proces worden trefwoorden van andere, concurrerende websites met die van jou vergeleken. Ze helpen zoekmachines om websites te koppelen aan de zoekopdrachten van de gebruikers.
  • Webinhoud (content): in de webinhoud – beter bekend als “content” – moeten trefwoorden te vinden zijn die gelinkt kunnen worden aan zoekopdrachten van gebruikers. Trefwoorden in de titels, tags, tekst en beschrijvingen plaatsen, is belangrijk voor de SEO (Search Engine Optimization). Denk maar niet dat je er van af bent door een paar woordjes regelmatig te laten terugkeren, o, nee! De inhoud moet bovendien ook relevant, interessant en vooral uniek zijn om hoog te scoren in organische zoekresultaten. Aan de hand van complexe algoritmen worden dan de best passende resultaten gekoppeld aan de zoekopdrachten van de zoekmachinegebruikers.
  • Backlinks: een backlink is een link van uw eigen website naar een andere website. Hoewel blijkt dat deze minder relevant worden voor zoekmachines, is het toch nog het overwegen waard om er telkens een paar te plaatsen in jouw teksten omdat ze toch nog steeds een beetje meetellen voor het algoritme. Jouw grootmoeder heeft het waarschijnlijk ook al vaak gezegd: “Alle kleine beetjes helpen, kind!”
  • Domeinnaam: een treffende domeinnaam helpt Google ook een handje om zoekenden naar jouw website te leiden. Heb je geen treffende domeinnaam? Of heb je jouw eigen naam/pseudoniem, zoals ik? Zorg dan dat zoekwoorden in de URL van je site voorkomen.

Maar hoe doe je dat nu, die SEO. Wat is optimaliseren en hoeveel keer moet je een bepaald keyword gaan gebruiken? Daar komt een SEO-tool jou ondersteunen!

PageOptimizer Pro is één van die SEO-apps die jou de geheimen laat zien om jouw vindbaarheid online te verhorgen. Het is een on-page SEO-tool die jou helpt om hoger te scoren op de zoekmachinepagina’s Google, Bing… noem maar op. Het brein achter deze tool is Kyle Roof. Hier kan je iets meer over hem lezen.

Hoger in Google door PageOptimizer Pro

Een SEO-tool als PageOptimizer Pro neemt je veel werk uit handen: er worden rapporten uitgevoerd op de teksten die je schrijft waardoor je voorstellen krijgt om de inhoud ervan te optimaliseren en om jouw ranking in Google een boost te geven.
Betekent dit dat je helemaal niets meer hoeft te doen? Helemaal niet… het is nog altijd aan jou om informerende en interessante content te bezorgen aan jouw trouwe (bloggers)publiek. Het internet staat al vol genoeg met shitty stuff. Meer zelfs: als “het internet” een persoon zou zijn dan zou ze dagelijks een doosje Imodium vreten.

Wat doet PageOptimizer Pro juist?

Deze SEO-tool vergelijkt jouw teksten met die op de website van jouw rechtstreekse concurrenten. Op basis van verschillende criteria gaat PageOptimizer Pro onderzoeken wat jouw concurrenten schrijven in gelijkaardige teksten, hoe ze deze opstellen en wat hun keywords zijn en je krijgt voorstellen om alles aan te passen zodat jouw ranking in Google hoger wordt.

Starten met pop!

Waar ik zelf altijd een beetje tegenop zie bij het proberen van een nieuwe SEO-tool, is het aanmaken van een account. Vaak wordt gigantisch veel informatie opgevraagd en moet je giga veel pagina’s doorlopen en aangezien ik héél veel SEO-tools wil gaan proberen, kan het maar best een eenvoudig inschrijfproces zijn. Ik hoop je met deze PageOptimizer Pro review een goed basisoverzicht te kunnen geven.

Proefaccount

Wanneer je naar de startpagina van PageOptimizer Pro gaat, zie je rechtsboven dat je de tool 7 dagen GRATIS kan proberen. Ik nam zelf het proefabonnement en het klopt volledig. Inschrijven is heel erg klantvriendelijk: je hoeft enkel jouw mailadres in te geven en een paswoord aan te maken. Daarna kies je de betaalmethode en je bent vertrokken. Zeker en vast een positief punt in mijn review! Ik hou namelijk niet van ellenlange inschrijvingsprocessen.

Betalingsmogelijkheden

PageOptimizer Pro biedt twee betaalmogelijkheden aan: creditcard of PayPal. Ik koos ervoor om met PayPal te betalen. Met het basisplan kan je 12 rapporten per maand aanvragen. Nu weet ik niet hoeveel blogs jij schrijft per maand, maar ik moet al heel erg mijn best doen om er aan zoveel te komen. Het ideale plan om mee te starten, lijkt me.

Bevestiging onmiddellijk in de digitale bus

Je krijgt vrijwel onmiddellijk een bevestiging van inschrijving in jouw mailbox en je kan meteen starten met PageOptimizer Pro. Positief, zeker als je wat ongeduldiger van aard bent, zoals ik.

Proefversie over

Een dag voor het einde van de 7 dagen durende proefperiode, krijg je van PageOptimizer Pro een herinnerinsmail in de bus met de woorden: “Your PageOptimizer Pro trial is ending in the next 24 hours.” Indien je niet tevreden zou zijn van de app kan je nog kosteloos annuleren. Indien je niet annuleert, int de organisatie automatisch 20 USD van jouw PayPal-rekening of creditcard. Ook hiervan krijg je een melding via mail.

Eerste stappen op PageOptimizer Pro

Als je gewend bent om te werken met een websitebouwer zoals WordPress dan wijst gebruik van de SEO-tool zichzelf uit. Wil je graag een kort overzicht dat uitlegt hoe je PageOptimizer Pro gebruikt? Dat komt binnenkort op deze website.

Voor- en nadelen van PageOptimizer Pro

Elke app of tool heeft zijn voor- en nadelen en dat is voor deze niet anders. Ik heb geprobeerd om voor jou een zo uitgebreid mogelijke oplijsting te maken.

Page Optimizer Pro review - voordelen en nadelen

Voordelen PageOptimizer Pro

• PageOptimizer Pro bekijkt Google en de concurrentie zoals het zou moeten bekeken worden: als een algoritme, een robot. De SEO-tool ondersteunt je in de technische kant van de tekst.
• Het aantal domeinen waarop je de rapporten kan uitvoeren, is onbeperkt. Handig voor als je meerdere websites hebt.
• Goedkope prijs! Per maand betaal je 20 USD (op moment van schrijven € 16,93). Een kleintje voor de hulp die je krijgt!
• Vrij gebruiksvriendelijk. Toch problemen? Kijk hier mijn YouTube-video voor een snelle opstart!
• Opzeggen gaat makkelijk en snel!

Nadelen PageOptimizer Pro

• De suggesties die je krijgt, worden aangeboden vanuit hoe een algoritme reageert. Neem niet zomaar alle tips ter harte, maar behoud een kritische geest. Als jij niet wil dat jouw website eruit gaat zien alsof hij door een robot geschreven is, luister je af en toe eens niet naar PageOptimizer Pro.
• Hier en daar krijg je het voorstel meer dan één H1-titel in te geven in jouw website. Hoewel het verleidelijk is, is dit niet aan te raden. Tot op heden is bekend dat je eerder wordt afgestraft door Google, dan beloond.
• Zelf vind ik het overzicht dat PageOptimizer Pro je geeft niet zo duidelijk, maar dat komt misschien omdat ik zelf niet zo’n gestructureerde geest heb.

Besluit PageOptimizer Pro review

Persoonlijk vind ik deze SEO-tool vrij gebruiksvriendelijk. Ik zou hem durven aanraden aan vrienden, familie en – waarom ook niet, samen staan we sterker, concullega’s. Het overzicht dat je nadien krijgt, is niet zo heel erg overzichtelijk voor mijn A.D.D.-brein, maar ik veronderstel dat dat voor iemand die gestructureerd is geen probleem zal zijn.

Of PageOptimizer Pro mijn pagina ook effectief een boost gegeven heeft, dat kan ik pas over een paar maand vertellen. Ik zou zeggen: kom regelmatig eens kijken voor een update van dit artikel.

P.S.: 
Ik heb PageOptimizer Pro dubbel getest: eenmaal met deze pagina en eenmaal met mijn stuk over Pluk van de Petteflet… waarbij ik op de eerste 18 (!) pagina’s van Google niet verscheen op 25/01/2021. Zoekwoorden: Pluk van de Petteflet recensie
Doe gerust even een search en geef me een seintje of ik al gestegen ben 🙂

Update: Nagekeken op 14/04/2021 en ondertussen staat mijn review toch al bovenaan pagina 5 van de zoekresultaten! 

Reageren

Top!
1
Blij
0
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.