Handige apps voor iedereenTips & tricks voor copywriters

Online geld verdienen met Fiverr, hoe werkt dat?

Online geld verdienen, banner voor Fiverr.

Kan dat, online geld verdienen?

Het was maart 2020, een maand die iedereen zich waarschijnlijk wel herinnert. Ik gaf creatieve workshops aan kinderen in bijberoep en werkte halftijds als financieel medewerker. Plots zat ik thuis als tijdelijke werkloze en moest ik al mijn creatieve workshops annuleren. Ook het bedrijf van m’n man, waar hij eigenaar van is, kreeg een paar rake, financiële klappen. Deze situatie was houdbaar, tot september (toen was ik gelukkig alweer aan het werk, maar het geld van m’n bijberoep kwam niet meer binnen). Toen besliste ik om geen workshops meer te geven in dit onzekere klimaat.

Er moest dus geld op tafel komen, en dringend. Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere richting die ik zou kunnen uitgaan. Op dat moment ga je naar wat je goed kan: het zorgt voor weinig inwerktijd en je hebt meteen klanten… dacht ik. Klanten vinden is niet zo eenvoudig als het lijkt, natuurlijk. Daarom ben ik gestart met het aanbieden van copywritingdiensten op Fiverr.

Wat is Fiverr?

Fiverr is een online website waar diensten op worden aangeboden. De mensen die erop adverteren, zijn particulieren, zelfstandigen in bijberoep, studenten en zelfstandigen in hoofdberoep. Eender wat je doet: je kan het aanbieden! Copywriting, omzetten van digitale bestanden, muziek componeren, boekomslagen ontwerpen, financieel advies geven, juridisch advies geven… het kan allemaal op Fiverr. Wil je graag meer informatie over hoe je aan de slag kan als koper op Fiverr? Dat blogartikel vind je hier. 

Als aanbieder plaats je jouw diensten op de website, samen met een duidelijke omschrijving en de prijs die je vraagt. Dit noemt men een “gig”. Als beginner kan je vijf verschillende gigs plaatsen. Hoe langer je op Fiverr diensten aanbiedt, hoe meer gigs je erop kan plaatsen.

Hoeveel verdien ik op Fiverr?

Dat hangt allemaal af van wat je aanrekent, welke diensten je aanbiedt en of je er veel of weinig werk in wil steken. Ja, het klopt, vele mensen zijn geen fan van Fiverr omdat het zogezegd goedkoop is, maar je kan jouw diensten aan normale freelancerprijzen aanbieden, ook. Dat laatste raad ik niet aan van in het begin. Telkens je een opdracht afwerkt, krijg je een beoordeling van klanten (en jij kan hen ook beoordelen), zo klim je telkens iets hoger op de Fiverr-ladder. Na verloop van tijd krijg je terugkerende klanten die jou inhuren voor jouw expertise en is een goedkope prijs dus niet meer nodig.

Reken er ook op dat Fiverr 20% commissie aanrekent. Dit kan veel lijken, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug.

In de periode september – december verdiende ik welgeteld $2,375.40 (net iets minder dan 2000 euro) en dat met iets wat ik graag doe! Vergeet echter niet dat ik er veel tijd in stopte. Gratis geld krijgen om niet te werken… dat bestaat niet.

Waarom diensten aanbieden op Fiverr?

Heel eenvoudig: ik ben fan van Fiverr omdat alles zo geweldig goed geregeld is. Die 20% commissie geef ik graag af. Alles wordt via het Fiverr-platform geregeld. Bovendien is het ontzettend gebruiksvriendelijk en verklaart het gebruik zichzelf. Wanneer iemand een akkoord geeft op één van je offertes, moet deze persoon meteen betalen. Fiverr houdt dit geld bij tot er akkoord gegeven wordt op de dienst die je geleverd hebt en plaatst het nadien op je rekening. Je kan het verdiende geld laten uitbetalen via PayPal of meteen op jouw bankrekening. Ook handig: je kan het geld ook op je Fiverr-rekening laten staan en gebruiken als Fiverr-klant.

Wanneer er een conflict zou zijn op Fiverr (diensten niet goed gedaan, klant wil geen akkoord geven, etc…), is de website ook de bemiddelaar tussen twee partijen. Het is een systeem dat geweldig goed in elkaar zit.

Klik op het logo om vandaag nog te starten met Fiverr.

Is Fiverr betrouwbaar?

Fiverr is 100% betrouwbaar. In al die maanden dat ik het platform gebruik, heb ik geen enkel probleem gehad wat betreft betalingen, websiteproblemen, technische problemen… Ook de mensen van de helpdesk zijn zeer vriendelijk al heb je die bijna nooit nodig omdat er ook een zeer goede FAQ-sectie te vinden is op de site, zowel voor kopers als verkopers.

Portfolio opbouwen

Er zijn mensen die Fiverr gebruiken als pro en er ook goed hun geld mee verdienen, maar er zijn ook mensen die Fiverr gebruiken als opstapje voor hun eigen zaak. Ook ik heb het zo gedaan na die drie maanden op Fiverr, had ik genoeg blogartikelen geschreven om een indrukwekkend portfolio op te bouwen. Momenteel neem ik even een pauze van het platform en er zijn zelfs mensen die me teruggevonden hebben en blijvend klant zijn geworden. Fijn, toch?

Starten met geld verdienen online

Voor mij was Fiverr een nieuwe start om geld te verdienen met wat ik graag doe en om ons gezinsinkomen terug op een normaal niveau te brengen. Het is een geweldig concept waarbij kopers en verkopers met elkaar in contact gebracht worden en is een ideale manier voor freelancers om hun zaak te starten of zelfs volledig te runnen (na verloop van tijd, krijg je een PRO-level aangemeten op Fiverr).

Hoe je eerste klanten krijgen op Fiverr?

Het begin is vaak het moeilijkste want, inderdaad, wie zou iets kopen van iemand die nog geen ratings heeft gekregen? Dit heb ik zelf opgelost door mijn eerste tien opdrachten hypergoedkoop aan te bieden. Ik verdiende er maar twee euro per opdracht mee, maar eens die tien voorbij waren, had ik al tien extreem goede reviews (ik had de klanten expliciet gevraagd om niets over de goedkope prijs te zeggen) en kon ik overgaan naar hogere prijzen.

Anderen huren familieleden in voor hun eerste twee of drie opdrachten en vragen hen om een goede review na te laten. Dat kan ook, natuurlijk. Je zal merken dat – eens je goede reviews krijgt – de klanten meer en meer automatisch komen. Veel hangt ook af van welke dienst je aanbiedt.

Starten met geld verdienen op Fiverr? Klik op de afbeelding hieronder:

Miljonair worden online?

Persoonlijk denk ik niet dat je miljonair zal kunnen worden door via Fiverr te werken, maar als je iemand bent die graag diensten wil aanbieden zonder de lasten te hebben (problemen oplossen, onbetaalde facturen najagen…) dan is Fiverr het ideale platform hiervoor! In mijn geval is het voldoende geweest om mijn bijberoep van nul te starten en er een mooie bijverdienste mee op te bouwen.

Welke diensten aanbieden?

Geloof me: geen “gig” is gek genoeg! Mensen bieden allerlei dingen aan. Zo heb ik zelfs al iemand gevonden die “een compleet belachelijke tarotlezing vol onzin” aanbiedt voor vijf dollar. Ik zeg maar: je kan met alles wat online kan, geld verdienen op Fiverr.

Heb ik een ondernemingsnummer nodig?

Ja en nee. Deze vraag kan ik enkel beantwoorden voor lezers uit België omdat ik niet op de hoogte ben van de Nederlandse wetgeving hierrond. Je kan op Fiverr bijverdienen als particulier of als student, maar dat kan slechts tot een bepaald bedrag per maand (ik raad je aan om hierover een boekhouder te raadplegen). Dit is vooral voor studenten belangrijk met de kinderbijslag (“het kindergeld” zoals ze zeggen) in het achterhoofd.

Zelf heb ik een ondernemingsnummer en kan ik onbeperkt bijverdienen… maar ik moet natuurlijk wel rekening houden met de belastingen en zo. Fiver bezorgt je geen facturen van de gigs die je uitvoert voor klanten. Hij raadde me aan om te werken volgens het “self billing principe”. Dat betekent dat je een factuur opmaakt aan Fiverr waarop de gig vermeld staat en deze gaat dan in je boekhouding.
Het kan zijn dat jouw boekhouder het anders oplost dus… best even aan de lijn met haar of hem!

Hoe start ik?

Het kan allemaal wat eng klinken om op Fiverr van start te gaan, maar je zal zien dat het zichzelf allemaal uitwijst.

Bedenk eerst welke gig (dienst) je zal aanbieden en bepaal hiervoor de prijs die je wil verdienen. Hou rekening met 20% commissie die naar Fiverr gaat.
Meld je daarna aan op Fiverr: dat kan via deze link. Zorg voor een leuke foto die je bij je omschrijving kan plaatsen zodat je ook visueel klanten kan aantrekken.

Moet ik een startkost betalen?

Als verkoper hoef je niets te betalen. Inschrijven en registreren is gratis. Het is pas vanaf het moment dat je iets verkoopt dat je 20% zal moeten afgeven aan Fiverr (dit wordt allemaal door Fiverr berekend, handig).

Kan ik als koper op Fiverr terecht?

Dat kan zeker! Hier schreef ik ook een blogartikel over. Dat kan je hier vinden.

Kan ik leven van mijn Fiverr account?

Ikzelf kan er momenteel niet van leven, maar ik kies er dan ook bewust voor om het als bijberoep te houden. Ik ben er echter wel van overtuigd dat ik er een voltijds inkomen mee zou kunnen uitbouwen (als zelfstandige). Er zijn mensen op Fiverr die dit zo doen.

Maar, hé… ik ben ervan overtuigd dat je met eender wat een voltijds inkomen kan verdienen als je er maar tijd en moeite wil insteken, toch?

Reviews van mijn klanten op Fiverr.

Tevreden Fiverr-klanten

Gestart met online geld verdienen?

Ben je gestart met een Fiverr-account en heb je nog vragen voor een ervaringsdeskundige (aka ikzelf, hehe)? Stuur me dan zeker een mail: info@barbaradot.be.
Ik beantwoord jouw vragen graag! Zo kan ik ze meteen onderaan dit artikel plaatsen (anoniem, beloofd!) en dan kunnen we er ook andere mensen mee op weg helpen.

Hopelijk krijgt de Fiverr-koorts jou ook te pakken! Lullige woordspeling, I know…

 

Fiverr logo

Het bekende Fiverr-logo

Reageren

Top!
3
Blij
1
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.