Handige apps voor iedereen

Volgers scoren en geld verdienen op TikTok. Mijn ervaring.

Foto met hand en gsm waar TikTok op staat.
Foto: Cotton Bro @Pexels

Het was 2019 toen ik m’n account startte op TikTok. Het duurde tot begin 2020 voor ik er daadwerkelijk serieus mee zou omgaan. Op dat moment had ik net 100 volgers behaald.
Ik zag zoveel marketing-goeroes en andere TikTokspecialisten die allerlei tips gaven over hoe ik zo snel mogelijk aan volgers zou kunnen komen en op welke manieren ik er geld mee kon gaan verdienen en besloot om het uit te proberen.

Wat is TikTok?

Hoewel het zichzelf verklaart, heb ik toch een tijdje nodig gehad om TikTok te ontdekken en mezelf een aantal typische termen eigen te maken. Denk maar aan TikTok Coins, challenges, cringe video’s… allemaal dingen waar ik me wel iets bij kon voorstellen, maar die toch abstract bleven zolang ik de app niet ging gebruiken.

Volgers scoren op TikTok

Door het volgen van al die marketing- en IT-accounts, merkte ik al snel dat er soms tegenstrijdige tactieken gedeeld werden en vertrouwde ik een beetje op m’n eigen inzicht. Enerzijds worden er erg veel verschillende mogelijkheden gedeeld om volgers te verkrijgen op TikTok. Zoveel zelfs, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Anderzijds, zijn er veel tactieken die terugkomen, denk maar aan

  1. Inspelen /meedoen met challenges.
    Dit doe je liefst zo snel mogelijk na het ontstaan van de challenge, op het moment dat de challenge een hype is. Doe je het een jaar later dan zal je eerder zielig overkomen.
  2. Populaire liedjes gebruiken.
    TikTok biedt deze liedjes zelfs aan dus als het kan helpen om extra gezien te worden, waaorm zou je het niet doen?
  3. Humor gebruiken.
    Een tip die vaak terugkomt, maar eerlijk gezegd… er zijn ook vele TikTokkers die geen humor gebruiken en bloedserieus zijn (zo is er bijvoorbeeld @anvld, een dame die vertelt vanuit haar ervaring als palliatief verpleegkundige) en ook zij hebben trouwe volgers.

Dit zijn slechts enkele tips, maar er zijn er véél meer.

Foto van Barbara Dot TikTokaccount met vraag om te volgen op TikTok.

Alles overzichtelijk.

Hoewel TikTok ontdekken leuk was, had ik toch gewild dat er iemand me op weg had kunnen helpen door alles eens op een rijtje te zetten. TikTok is ontzettend leuk en ik bedacht me dat er waarschijnlijk wel nog andere mensen zijn die hun eerste stapjes op de app wat sneller willen doorlopen. Daarom schreef ik het boek “F*ck Facebook. Tijd voor TikTok.” met ISBN-nummer 9789464365207.Het is het allereerste semi-informatieve Nederlandstalige boek over TikTok. Ik zette de verschillende begrippen die bij het medium horen op een rijtje, de manieren waarop je er geld mee zou kunnen verdienen en ging aan de slag met tips om volgers te scoren. Met andere woorden: ik heb alles uitgeprobeerd om te zien of het echt wel zo makkelijk is om volgers te scoren en geld te verdienen met TikTok. Het resultaat van die ervaringen vind je in m’n boek.

Je kan de paperback HIER bestellen in de shop. Heb je liever een digitaal exemplaar (.epub)? Dat kan ook: die verkoop gaat via Amazon.

 

Is volgers scoren en geld verdienen op TikTok makkelijk?

De conclusie is: je kan wel degelijk volgers scoren en geld verdienen met TikTok. Beeld je echter geen snel-rijk-worden manier in want hoe je het ook draait of keert: je moet er iets voor doen.
Het kan wel lijken alsof influencers niet werken, maar ik kan je alleen maar zeggen dat mijn respect voor hen gegroeid is. Elke dag posten, content uitvinden… het is niet zo makkelijk als het lijkt, maar loont wel na verloop van tijd.

Geld verdienen met weinig volgers?

Ook dat kan! Hierbij is het de bedoeling dat je mensen ofwel goede inhoud geeft zodat ze voor extra diensten willen betalen (denk aan een boekhouder die tips geeft, maar als je specifiek voor jouw eigen zaak op de expertise wil rekenen van die persoon, word je klant) ofwel zorg je voor extra verkeer naar jouw eigen website omdat mensen doorklikken vanop jouw profiel.

Reageren

Top!
2
Blij
0
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.