BoekbesprekingenHandige apps voor iedereen

TikTok boeken | Boeken over TikTok

Cover boek TikTok. F*ck Facebook. Tijd voor TikTok. Geschreven door Barbara Dot.

Boeken over TikTok

Het gebeurt wel vaker: er komt een nieuwe app uit en binnen de kortste keren verovert deze het land of, in het geval van Facebook, Instagram en TikTok, zelfs de hele wereld. Online is er veel te vinden over hoe je volgers kan scoren, hoeveel je ermee kan verdienen… maar deze informatie wordt zelden gebundeld.

De TikTok Challenge

Er bestaan al wat boeken met TikTok in de hoofdrol. Fictieve boeken, welteverstaan. Het boek “De TikTok Challenge” richt zich vooral op jonge meisjes die gek zijn op dansvideo’s en pranks. Hoofdpersonage Nova mag van haar moeder niet op TikTok en dat vindt ze erg jammer. Wanneer de klas meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd, doet Nova stiekem mee onder een andere naam en met een gevonden telefoon.

Kaft van het boek De TikTok Challenge

Non-fictie TikTok

Zo’n boek als “De TikTok Challenge” is voor jongeren fijn om te lezen, maar voor jou, als volwassene die op zoek is naar een informatief boek over TikTok, iets minder.
Toen ik zelf op zoek ging naar tips & tricks om voor m’n werk als ghostblogger alles eruit te halen wat er maar uit kan gehaald worden, was dit ook een muur waar ik op botste. Dus besloot ik: laat ik zelf dan het eerste Nederlandstalige boek schrijven over TikTok. Zo gezegd, zo gedaan!

Cover boek TikTok. F*ck Facebook. Tijd voor TikTok. Geschreven door Barbara Dot. Boek F*ck Facebook. Tijd voor TikTok.

Semi-informatief boek

Ik ging als een gek aan de slag met alle tips en technieken die ik online vond en probeerde drie dingen uit te zoeken:
1. Wat is TikTok juist en is het ook geschikt voor volwassenen? Op het laatste deel van die vraag kan ik alvast volmondig “ja” schreeuwen als antwoord.
2. Hoe bouw ik snel volgers op met mijn TikTok-account?
3. Hoe kan je geld verdienen met TikTok?

Nadat ik twee maanden (één maand bleek niet genoeg) alles had uitgetest, heb ik alle informatie samengegoten en in Word genoteerd. Het resultaat is mijn boek dat jou alvast op weg kan helpen bij jouw eerste stappen op TikTok. Ik wil graag dat je niet in dezelfde valkuilen trapt als ik en dat je er meteen voor kan gaan.

Hoewel het een informatief boek is, noem ik het zelf liever een semi-informatief boek. Hier en daar krijg je m’n eigen ervaringen erbovenop. Het is een boek geschreven als ervaringsdeskundige. Alleen… ik ben niet die ervaringsdeskundige die ervan houdt om mensen aan het huilen te krijgen, liefst ga ik voor informeren en af en toe een lach op je gezicht toveren.

TikTok-account

Momenteel is m’n eigen TikTok-account wat inactief, want zo ben ik: alles testen en dan is het aan jou, maar stiekem ben ik een ander account gestart waarin ik alles toepas wat ik geleerd heb in die voorbije maanden. Inderdaad: maanden, want een boek schrijven gaat niet over één nacht. In mijn geval ging het over tien maanden. WAAAAAAT? Tien maanden om zo’n dun boekje (110 pagina’s) te schrijven? Yep, zo gaat dat.

Wil je me graag volgen? Dat kan zeker! Hier vind je m’n account. Tussen dit en afzienbare tijd zal ik er mijn andere account onthullen en voor wie ondertussen vragen heeft: plaats ze maar ergens onder een TikTok en ik zal ze graag beantwoorden.

Ervaringsdeskundige, geen expert

Hier en daar heb ik al eens het verwijt gekregen dat ik “niet practice wat ik preach” omdat ik niet zoveel volgers (net geen 3000) heb op TikTok. Voor alle duidelijkheid: dat is niet hetgene dat ik “preach”. Hetgene wat ik met dit boek wil bereiken, is om mensen een kleine voorstart te geven wanneer ze op TikTok hun account aanmaken. Waar kan je je aan verwachten? Is volgers scoren echt wel zo makkelijk als gezegd wordt (nee, dus) en zijn er valkuilen die je zelf kan vermijden waar ik met open ogen ben ingetrapt (ja…)?
Die resultaten heb ik voor jou neergepend.

Boek kopen

Lezers hebben de weg naar m’n boek gevonden: het staat digitaal te koop via Bol.com en Amazon.nl en fysiek kan je het verkrijgen via Standaard Boekhandel.
Zelf verkoop ik het ook fysiek dus als je het via mij koopt, kan ik het voor jou signeren. Klik hier om het aan te kopen via mijn webshop. Geef me dan even een seintje bij de bestelling en ik signeer het graag voor je! Oneindig veel dankbaarheid krijg je er nog bovenop! Naaktfoto’s bijsturen en zo is me een brug te ver, sorry.

O.. en deze leuke review op de website van Standaard Boekhandel wou ik je niet onthouden:

Beeld van reviews over het boek F*uck Facebook. Tijd voor TikTok.

TikTok account aanmaken?

Ben je nog maar net gestart op TikTok of heb je al langer een account: let’s connect! Het lijkt me leuk om wat meer volwassen Belgen en Nederlanders te ontmoeten op de app.

Alvast tot dan!!

Liefs
Barbara

Reageren

Top!
0
Blij
0
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.