Boekbesprekingen

4 handlettering boekjes om te oefenen!

4 beste handlettering oefenboekjes!

Handlettering, het is een ongelooflijke leuke bezigheid. Zelf ben ik ermee gestart toen ik even een moeilijkere periode had, zoals iedereen wel eens zal hebben in z’n leven. Ik wéét dat creativiteit mij er dan doorheen helpt. Ben je ook zo into handlettering als ik? Lees dan zeker verder!
Ik maakte voor jou een overzicht met de beste handlettering boekjes.

Handlettering & creativiteit als therapie

Het is bewezen dat creatief bezig zijn en iets zelf creëren, kalmerend kunnen werken op een mens. Dat is ook logisch: terwijl je creatief bezig bent, denk je enkel aan het werk dat je op dat moment aan het maken bent, andere problemen kunnen jouw hoofd niet meer binnendringen. Bij handlettering is dat niet anders: je geniet van het creatieproces en behaalt telkens opnieuw kleine overwinningen wanneer je een handlettering werk klaar hebt. Daarom is het ook nog eens goed om je zelfvertrouwen op te bouwen. Vele kleine succesjes na elkaar geven je het gevoel dat je de wereld weer aankan.

Sophie wil handletteren met handlettering boeken

Eén van mijn cursisten, Sophie, die ik ook persoonlijk ken, heeft mijn online handlettering cursus gevolgd en vroeg me om een aantal oefenboekjes en waar deze te vinden zijn. Natuurlijk vind je deze in de standaard boekenwinkels zoals de Standaard Boekhandel of Boekenvoordeel en online op Bol.com, bijvoorbeeld, maar ook kleinere websites hebben een groot aanbod!
Hieronder bespreek ik even de leukste handlettering boekjes voor als je wil blijven oefenen of handlettering fonts onder de knie wil krijgen.

De leukste handlettering boekjes!

1. Elke dag een letter – verschillende auteurs

ISBN-/EAN-nummer: 9789045321905
Auteur: diverse auteurs
Uitgeverij: BBNC Uitgevers

Elke dag een letter - handlettering boekje

Dit boekje (dat de auteurs zelf een “handletteringdagboek” noemen) geeft je elke dag een andere handlettering opdracht om uit te voeren. Je kan de opdracht perfect tien minuutjes voor het slapengaan doen. Je weet wel: gewoontes aanleren om te blijven gaat het beste op een bepaald tijdstip of voor of na een bepaalde handeling die je dagelijks uitvoert.

Het gaat om lettertypes, hele alfabetten, woorden en quotes. Door dagelijks een kleine oefening te maken, zal je zien dat je handlettering kwaliteiten er snel op vooruitgaan.

Nadeel aan het boekje is dat de papierkwaliteit een soort “kladpapier” is en dat je er dus niet op kan werken met de materialen die je gewend bent (denk aan stiften, dunne stiften, vulpennen…) omdat het een beetje zal uitlopen. Vind je dit niet erg? Dan is het een topboekje om te oefenen!

Dit boekje kan je hier online vinden:
– Via Bol.com
– Via invulboekjes.nl (topsite!!)
– Via Standaard Boekhandel

2. Creatief handletteren deel 1 & deel 2. Het grote dikke boek voor fantastisch creatief Handletteren. 

ISBN-/EAN-nummer: 9789463540698 (deel 1) & 9789463540704 (deel 2) 
Auteur: diverse, Paulina Nys (vertaling)
Uitgeverij: Lantaarn Publishers
    De titel is niet overdreven! Het is écht een groot, dik boek (A4-formaat!) dat boordevol creatieve inspiratie zit om letters, woorden en zinnen te handletteren. Door de ringkaft is het extra handig om te gebruiken omdat het boek helemaal opengelegd kan worden. Het bevat oefeningen voor zowel beginners als voor gevorderden en heeft duidelijke instructies die stap per stap weergegeven worden. Verder bevat het boek heel wat tips & tricks om te handletteren. Aanrader! 

Hier vind je deze toppers online:
– op invulboekjes.nl vind je deel 1 en deel 2
– Bol.com deel 1 enkel nog tweedehands te verkrijgen en deel 2 nieuw

3. Doe het lekker zelf!
Handletter-werkboek.

ISBN-/EAN-nummer: 9789461889751
Auteur: Annemarij de Vlaam – Hanneke Bos
Uitgeverij: Lantaarn PublishersEen no-nonsenseboek met extra veel voorbeelden en tevens een aanvulling op het boek “Leer Handletteren met Hemelsblauw”. Je neemt pen of potlood en kan meteen beginnen oefenen. Persoonlijk vind ik het een goed boek voor beginners omdat er ook wat tips worden gegeven (bijvoorbeeld hoe je kan werken met vormen). Goed, degelijk boek!Hier kan je het alvast vinden:
– bij invulboekjes.nl
– bij Bol.com

4. Handletteren

ISBN-/EAN-nummer:9789089988188
Auteur: Thy Doan Graves
Uitgeverij: Librero

Een handboek met zéér veel alfabetten en uitleg. Ik heb het zelf ook en neem het regelmatig nog eens bij de hand. Er zijn weinig pagina’s in het boek waar je rechtstreeks op kan schrijven om te oefenen, maar dat zou ik persoonlijk niet als reden nemen om het boek niet te kopen. Deze schat aan informatie is zeker handig om als handletteraar in de kast te hebben!
Hier te verkrijgen:
– bij Bol.com

Zelf starten met handletteren?

Heb je zin om zelf ook te starten met handlettering, maar weet je niet goed waar te beginnen en heb je er graag wat “beeld” bij? Schrijf je dan in op mijn ONLINE BASISCURSUS HANDLETTERING op het Soofos-platform waarin ik je op weg zet met een goede basis aan tips & trips!

… vele andere handlettering handboeken!

Ben je iemand die liever zelf leert uit een boek? Dat kan ook. Hieronder vind je de link naar heel wat handlettering handboeken!

Bij bol.com 
Bij invulboekjes.nl
Bij Standaard Boekhandel

Reageren

Top!
0
Blij
0
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.