Tips & tricks voor copywritersLifestyle

Bloggen met dyslexie? Het kan!

Het internet is een platform voor iedereen en dat is geweldig! Maar wat als je dyslectisch bent en wil gaan bloggen, kan dat ook? Veel van mijn klanten hebben een lichte of zwaardere vorm van dyslexie en ik kan je bevestigen: JA! Bloggen met dyslexie is mogelijk!

Bloggen en dyslexie: een goede combinatie!

Heel wat van mijn klanten zijn bloggers met een lichte of zwaardere vorm van dyslexie. Wat me altijd opvalt, is dat het vaak zeer creatieve geesten zijn: ze hebben de mooiste verhalen in hun hoofd, maar krijgen het moeilijk op papier. Net omdat ze deze kracht hebben, is het jammer dat ze daarom niet zouden beginnen bloggen!

Dyslexie is ondertussen al bekend (hier vind je de korte uitleg) en de meeste mensen weten ongeveer wel wat het inhoudt, helaas voor dyslectische personen worden de gemaakte schrijffouten veel te vaak gekoppeld aan het intelligentieniveau van de persoon en dat is onterecht! Dyslectisch zijn is NIET GELIJK AAN MINDER INTELLIGENT ZIJN! Haal dat idee NU uit je hoofd!

JIJ bent de moeite waard en jouw verhalen zijn het waard om gedeeld te worden.

Bloggen zonder fouten

Het is wel een feit dat een blog die zonder fouten geschreven is, meer gelezen wordt. Een tekst vol schrijffouten of woorden die wat verwarrend overkomen, is niet bepaald uitnodigend. Ben jij een ondernemer en heb je last van je dyslexie, maar zit je wel boordevol goede verhalen of kennis die met de wereld mogen gedeeld worden? Deel ze dan!

Net omdat je vroeger zo hebt moeten knokken om te bewijzen dat je heel wat in je mars hebt, ben je nu zo’n goede ondernemer geworden. Je hebt creatief leren denken om moeilijkheden te omzeilen en dat is nu jouw kracht.

Er zijn al heel wat hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met dyslexie.

Spellingcorrectors gebruiken

Eén van de beste methodes om schrijffouten te vermijden, is het gebruik van een spellingcorrector. Heel wat fouten worden al verbeterd door een spellingcorrector. Het is een aanrader om er een te gebruiken. Een foutje als “het licht eraan” zal hij al snel herstellen naar “het ligt eraan”… maar andere fouten zijn moeilijker op te sporen. Je tekst zal dus niet geheel foutloos zijn. Een spellingcorrector helpt je ook niet om goed geformuleerde zinnen met correcte interpunctie te gebruiken.

Jouw teksten laten nalezen

Heb je een goede vriend of vriendin die jouw teksten wil nalezen? Schakel hem of haar dan in! Geen vrienden die in dit plaatje passen of die er niet altijd de tijd voor hebben? Neem dan contact op met mij, ik help je graag verder. Meer zelfs: ik heb een speciaal tarief voor mensen met dyslexie! Net omdat ik zelf ook zo’n creatief brein heb dat vol ideeën zit, werk ik graag samen met dyslectische ondernemers. Iedereen moet de kans krijgen om zijn creativiteit te kunnen uiten of zijn zaak in goede banen te leiden, dat is mijn motto.

Dyslectisch en starten met bloggen?

Ik stel voor dat je in jouw kracht gaat staan en die blogartikelen begint te schrijven! Liggen ze al klaar, maar durf je ze niet posten? Neem dan contact op met mij: ik heb me gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor dyslectische ondernemers. Tegen een degelijke prijs. Jij bezorgt me de tekst die jij geschreven hebt en ik maak er een enthousiaste, goed leesbare tekst van. Jouw kwaliteiten met de mijne gecombineerd… kan het nog beter worden?

Meer info vind je hier, bij het “Goed & Goedkoop” pakket!

Reageren

Top!
2
Blij
1
Verlief
0
Gemengde gevoelens
0
Niet leuk
0

You may also like

Comments are closed.